Hindbærtærte med marengs
Denne hindbærtærte med marengs kom til, da min datter kom hjem og spurgte om jeg ikke kunne lave hendes ynglingskage lemonpie bare med hindbær og selvfølgelig kunne jeg da det 😉
Det lykkedes faktisk i første forsøg og den er også godkendt ovre hos naboen som fik et stykke over. De er ofte mine testpersoner 🙂
I min hindbærtærte med marengs har jeg brugt frosne hindbær, men når nu det bliver sæson for friske kan det også bruges. Det er dog rimelig mange man skal bruge og de skal bare koges og moses, så måske det er lidt synd at bruge friske.
Så står du og mangler en frisk og dejlig sød dessert så har du her opskriften på min hindbærtærte med marengs 🙂
6-8 personer
Bund
- 175 gram hvedemel
- 1 spsk sukker
- 85 gram smør
- 3 spsk vand
Hindbærcreme
- 250 gram frosne hindbær
- 25 gram sukker
- ½ dl vand
- 2 æg
- 3 æggeblommer
- 75 gram sukker
- 1½ spsk maizena (majsstivelse)
- 50 gram smør
- 1 dl mælk
- 1 tsk citronsaft
Marengs
- 3 æggehvider
- 150 gram sukker
Bund
Hæld hvedemel og sukker i en skål og kom smørret i i små tern.
Ælt det sammen og sammel det med vandet.
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærte form.
Tryk dejen godt op ad siderne så den ikke så nemt glider ned. Prik nogle huller i bunden med en gaffel.
Bag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter
Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den køle ned.
Hindbærcreme
Kom hindbær, sukker og vand i en gryde og kog det op og lad det koge i 5 minutter. Pisk i det under kogningen.
Kom hindbærmassen igennem en si, så du har hindbærsaft og frugtkød.
Del 3 æg og gem hviderne til marengs.
Kom æg, æggeblommer, mælk, maizena og sukker i en gryde og varm det langsomt op. Tilsæt ½ dl af hindbærsaft som du har fra de kogte hindbær du har siet og 2 spiseskefulde af hindbær “kødet” og rør det godt sammen.
Skær smørret i små tern og pisk dem i cremen sammen med citronsaften.
Du har nu en tyk creme som du kommer i den bagte tærtebund.
Stil tærten på køl og lad den blive helt kold.
Marengs
Pisk æggehviderne stive og kom sukkeret i lidt ad gangen og pisk det til en sej masse, så du har noget der ligner guf.
Kom din marengs i en sprøjtepose med en tyl og pynt nu din tærte med små dutter over det hele.
Brænd nu marengsen med en brænder. Pas på du ikke brænder marengsen men blot bruner den. Dette gør du ved at kører brænderen fra side til side og ikke holde den for længe på samme sted.
Din hindbærtærte med marengs er nu klar til at blive serveret 🙂
En anden skøn dessert du helt sikkert vil elske er Koldskålskage som du kan finde opskriften på her