Hjemmelavet knækbrød
Hjemmelavet knækbrød er bare så lækkert. Hvis man skal købe nogle der minder om de hjemmelavet er de dyre og det at lave dem selv er faktisk meget nemt, så det kan jeg anbefale. Når de er bagte og kølet helt ned, kan du komme dem i en kagedåse som er tæt lukket og så kan de gemmes længe. Knækbrødene er rigtig gode som en lille snack eller til tapas 🙂
Ca 40 stk knækbrød
- 1 dl sesam
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 2 dl havregryn
- 2,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl vand
- 1 dl olie
- 1 tsk salt
Alle ingredienserne røres sammen til en klistret dej.
Tag en klat dej og læg den imellem to stykker bagepapir og rul den ud med en kagerulle til en firkant der er 2-3 millimeter tyk.
Jo tyndere jo sprødere
Tag det øverste bagepapir af og skær firkanter i dejen i den størrelse du ønsker dine knækbrød. Det at man skærer nogle firkanter i dejen gør at det bliver nemt at knække knækbrødene fra hinanden når de er bagt.
Kom knækbrødene i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter
Lad knækbrødene køle ned og knæk dem efter de forskåret streger