Hjemmelavet marcipan med kikærter
Hjemmelavet marcipan med kikærter smager rigtig meget ligesom rigtig marcipan og så har du endda en marcipan uden tilsat raffineret sukker og en rigtig proteinbombe. Hjemmelavet marcipan med kikærter er en sundere udgave af marcipan og så er den vildt nem at lave.
Det vigtigste når du laver denne marcipan er at du ikke bruger kikærter på dåse, det smager ikke godt. Du skal bruge tørrede kikærter som du sætter i blød natten over og koger.
Så ønsker du en sundere udgave af marcipankugler, nougatstænger eller hvad du ellers laver af konfekt til jul så skal du bruge denne opskrift, da jeg vil våge og påstå at du ikke kan smage forskel på denne og den rigtige marcipan.
Jeg har flere opskrifter her på hjemmesiden hvor jeg bruger bælgfrugter i sundesnacks, som du kan finde under kategorien Sunde snacks 🙂
Cirka 50 chokoladeovertrukne marcipankugler
- 160 gram kogte kikærter ( 80 gram tørre kikærter)
- 140 gram mandler
- 2 spsk peanutbutter
- 2 spsk fast honning
- 2 tsk mandelessens
- 150 gram mørk chokolade
Udblød de tørre kikærter i masser af vand i minimum 10 timer. Kikærterne skal dækkes med meget vand, da de suger meget vand til sig.
Kassér vandet som kikærter har lagt i blød i og kog kikærterne i nyt vand i cirka 30 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra kikærterne.
Kom de kogte kikærter og mandler i en blender og blend det rigtig godt, til det begynder at hænge lidt sammen.
Tilsæt peanutbutter, honning og mandelessens og blend videre til du har en blød marcipanmasse.
Tril nogle kugler af marcipanen. Du kan få cirka 50 kugler.
Smelt chokoladen over vandbad.
Vend marcipankuglerne i den smeltede chokolade og kom dem over på et stykke bagepapir og lad dem stå til chokoladen er størknet.
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på en sundere nutella som også er lavet på kikærter. opskriften finder du her