Hjemmelavet pommes frites
Har du endnu ikke lavet hjemmelavet pommes frities, så kan det klart anbefales. Man kan lave hjemmelavet pommes frites på mange måder. Nogle opskrifter har mange processer, andre ikke så mange. Jeg vil herunder give en beskrivelse på både den korte og den lange udgave og til ovn og friture udgaven. Så kan du helt selv vurderer hvad tiden er til.
Pommes frites udgaven i ovnen er den mere fedtfattige udgave, hvis det er det du ønsker.
Pommes frites er lækkert som tilbehør til en god bøf eller grillet kyllingebryst eller som tilbehør til en hjemmelavet burger for eksempel til små sliders burger. Opskriften på sliders boller kan du finde her. Når vi får sliders burgere herhjemme så får vi næsten altid pommes frites til 🙂
4 personer
- 3-4 store bagekartofler afhængig af størrelsen
- 1 spsk salt
- 1 dl eddike
- vand
Start med at skær dine bagekartofler i stave. Sørg for at stavene er lige store, så pommes fritesene er færdige på samme tid. Hvis skrællen på bagekartoflerne er pæn behøver du ikke at skrælle dem.
Kom kartoffelstavene i en skål med vand og lad dem stå i vandet i en times tid, så noget af stivelsen bliver trukket ud af kartoflerne.
Hæld vandet fra kartoffelstavene og kom dem i en gryde.
Dæk kartoffelstavene med vand, tilsæt eddike og salt.
Kog kartoffelstavene i 5 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og hæld stavene ud på et viskestykke som kan suge overskydende vand.
Lad dem køle ned.
Stegning i ovnen
Vend kartoffelstavene i olie og kom dem over på en bageplade, hvor de ligger spredt.
Kom bradepanden ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca 20-25 minutter.
Vendt rundt i pommes fritterne flere gange undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
Salt dine pommes frites inden servering.
Stegning i frituren
Varm din friture eller gryde med olie op til 145 grader og kog pommes fritesene i 5 minutter.
Tag pommes fritterne op af frituren og bred dem ud og lad dem køle ned.
Kog dine pommes frittes for anden gang i frituren ved 180 grader lige inden at de skal serveres og kog dem til de er flotte gyldne.
Salt dine pommes frittes inden servering.