Teriyaki sauce
Teriyaki er oprindelig en Japansk måde at tilberede mad på, det er dog blevet udbredt til den vestlige del af verden og den mexikanske. Teriyaki sauce er super lækkert i madlavining.
Teriyaki sauce er velegnet at marinere kød i og det er klart bedst hvis du giver det tid til at marinere i et par timer eller natten over. Men du vil også sagtens kunne bruge det til at pensle dine kyllingespyd med inden du kommer dem på grillen.
Billederne du kan se nedenfor er netop kyllingespyd der er blevet penslet med teriyaki sauce inden de kom på grillen og en svinemørbrad som fik lov at marinerer natten over inden den kom på grillen. Begge ting var super lækkert 🙂
Hjemmelavet teriyaki sauce
- 2 dl vand
- 1 spsk sriracha chili sauce
- 1 dl balsamico
- 1 dl soyasauce
- 1 ½ spsk brun farin
- 3 fed knust hvidløg
- 1 tsk revet frisk ingefær
- 2 spsk fint hakket skalotteløg
Kom et par dråber smagsneutral olie i en gryde og kom skalotteløgene i og steg dem let til de er gennemsigtige og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad sovsen småsimre til den er reduceret til 1/3. Det tager ca 40-45 minutter
Blend den reducerede sauce og brug den med det samme, hvis du vil pensle dit kød med det eller lad det køle helt ned inden du marinere kødet natten over i det.
Du kan sagtens lave en portion en uges tid før du skal bruge det, bare det står i køleskabet.
Prøv også at lave dit eget grillkrydderi. Opskriften finder du her