Teriyaki sauce

Teriyaki er oprindelig en Japansk måde at tilberede mad på, det er dog blevet udbredt til den vestlige del af verden og den mexikanske. Teriyaki sauce er super lækkert i madlavining.

Teriyaki sauce er velegnet at marinere kød i og det er klart bedst hvis du giver det tid til at marinere i et par timer eller natten over. Men du vil også sagtens kunne bruge det til at pensle dine kyllingespyd med inden du kommer dem på grillen.

Billederne du kan se nedenfor er netop kyllingespyd der er blevet penslet med teriyaki sauce inden de kom på grillen og en svinemørbrad som fik lov at marinerer natten over inden den kom på grillen. Begge ting var super lækkert 🙂

Hjemmelavet teriyaki sauce
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sriracha chili sauce
  • 1 dl balsamico
  • 1 dl soyasauce
  • 1 ½ spsk brun farin
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 2 spsk fint hakket skalotteløg

Kom et par dråber smagsneutral olie i en gryde og kom skalotteløgene i og steg dem let til de er gennemsigtige og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad sovsen småsimre til den er reduceret til 1/3. Det tager ca 40-45 minutter

Blend den reducerede sauce og brug den med det samme, hvis du vil pensle dit kød med det eller lad det køle helt ned inden du marinere kødet natten over i det.

Du kan sagtens lave en portion en uges tid før du skal bruge det, bare det står i køleskabet.

Teriyaki sauce i en firkantet skål med spisepinde ved siden af
Teriyaki sauce kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet til et senere tidspunkt
Kyllingespyd der er marineret i den hjemmelavet teriyaki sauce
Teriyaki sauce kan bruges med det samme og pensles på eventuelt kyllingespyd og grilles
En svinemørbrad der er marineret i den hjemmelavet teriyaki sauce, som har fået lov at trække natten over
Teriyaki saucen er her afkølet og brugt til at marinere svinemørbraden i natten over

Prøv også at lave dit eget grillkrydderi. Opskriften finder du her