Hjemmelavede trøfler
Vil du gerne lave hjemmelavede trøfler så læs med her.
Kender i det når man i weekenden køber et morgentilbud i Føtex og aldrig får spist kagen der følger med? Det sker for os hver gang, for der er egentlig ikke nogen af os der er særlig vilde med wienerbrød, så vi kommer det i fryseren, sammen med andre kagerester som vi har igennem tiden. Èn til to gange om året kan vi så lave en god gang hjemmelavede trøfler.
Det betyder ikke at man bliver nød til at spise alle trøflerne på en gang, hvis man har mange kagerester. De kan sagtens fryses 😉
Det behøver ikke kun at være wienerbrød det kan også være almindelig tørkage rester eller en blanding af det hele, dog ikke kagerester med gær i eller kager med flødeskum og kagecreme.
Har du ikke nogle kagerester i fryseren kan du også købe nogle billige tørkager og bruge dem.
Det jeg gør når jeg laver trøfler er at jeg tør alle kageresterne op og kommer dem i min køkkenmaskine og røre resterne sammen med rørspaden. Du kan også gøre det med en håndmixer. Jeg røre det sammen indtil at kagen er blevet til en slags tør dej, derefter tilsætter jeg hindbærmarmelade lidt af gangen så dejen ikke bliver for klistret og så romessens, man skal være opmærksom på at der skal rimelig meget romessens i før det smager af rom, men smag dig frem. Hvis dejen er af hovedsagelig wienerbrød så er dejen meget lys, så kommer jeg kakaopulver i til den har den brune farve som jeg tænker at en trøffel har.
Når dejen har den rette konsistens og farve, så er den klar til at blive trillet til trøfler og bagefter over i tivolikrymmel, chokoladekrymmel eller kokos. 🙂
Et tip!!!!! Hvis man alligevel er kommet til at komme for meget marmelade i, så kom havregryn i, da det vil suge væsken til sig.
Cirka 22 trøfler
- 1 kg kagerester (wienerbrød, tørkage og lignende)
- 125 gram hindbærmarmelade
- 2 spsk romessens
- 2 spsk kakao ( hvis det er lyse kagerester)
- tivolikrymmel, chokoladekrymmel eller kokos
Rør kageresterne på en rørmaskine med kagespaden eller med en håndmixer. Rør til kagen er blevet til en slags dej.
Tilsæt hindbærmarmelade. Tilsæt lidt ad gangen, da mængden af marmelade afhænger af hvilke slags kage du bruger.
Tilsæt eventuelt kakaopulver og derefter romessens.
Smag eventuelt trøffeldejen til med romessens og hindbærmarmelade hvis nødvendigt.
Tril dejen til 22 trøfler og rul dem i tivolikrymmel, kakaokrymmel eller kokos.
TIP! Skulle du alligevel er kommet til at komme for meget marmelade i, så kom havregryn i, da det vil suge væsken til sig.
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på mazarinkage, så finder du opskriften her