Dressinger & dyppelse,  Opskrifter

Humus

image_print

Humus er en mellemøstlig forret eller snack som består af kikærter, hvidløg, olie og citronsaft.
I Danmark har vi taget humus til os med stor velbehag, hvor vi både bruger den som en slags dressing til vores salat, som dyppelse til tapasbordet, som en snack, ofte med grønsagsstave til eller som spread i en sandwich.

Humus er virkelig lækkert og meget nemt at lave. Du kan vælge at sætte kikærter i blød i et døgn for derefter at koge dem og så er de klar til at blive blendet.

Du kan også vælge den lidt nemmere løsning som jeg har gjort og bruge kikærter på dåse som er lige til at bruge, direkte fra dåsen.

Der er mange forskellige måder at lave humus på og her har du min måde. Det er den måde som jeg bedst kan lide min humus på 😊

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • Ca 1 dl olie
  • 3 tsk citronsaft
  • salt

Si væden fra kikærterne.

Kom kikærterne i en blender.

Pil hvidløget og kom det ned til kikærterne.

Blend kikærter og hvidløg og tilsæt olien lidt ad gangen.

Smag humusen til med citronsaft og salt.

Humus i en skål

Måske du også kunne være interesseret i Gulerodshumus

Humus som tilbehør på et fad med ost og pålæg
Tapas 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *