Hvidløgsflûtes
Hvis ikke verdens bedste hvidløgsflûtes, så et af verdens bedste 🙂
Denne opskrift er på ét hvidløgsflûtes som du laver til formålet.
Det at bage et hvidløgsflûtes er ret nemt at gå til og i stedet for kun at lave et enkelt, vil det være rigtig smart at lave et par stykker, hvor du så fryser det ene ned inden det kommer i ovnen anden gang.
For at lave hvidløgsflûtes kræver det at du laver smørret i god tid, da det skal en tur i fryseren, da det gør smørret nemmere at skære og komme ned i revnerne
Snyd ikke dig selv for et sådan flûtes, som er 100 gange bedre end dem som du kan købe på frost 🙂
Et Hvidløgsflûtes
- 300 gram hvedemel
- 25 gram gær
- 1 tsk salt
- 1 dl A38
- 1 dl vand
Hvidløgssmør:
- 100 gram smør
- ½ fed hvidløg
- 1 spsk frossen persille
Hvidløgssmørret skal laves i god tid, så det kan nå i fryseren, da det er nemmere at skære når det er frossen
Kom smørret i en skål og pres hvidløget i. Tilsæt persillen og rør det godt sammen. Kom smørret over på et stykke bagepapir og tril smørret til en pølse inde i bagepapiret. Pak smørret ind i det bagepapir du har rullet smørret med og frys det ned
Flûtes:
Lun vand og A38 så det er lillefinger lunt og rør gæren ud i. Tilsæt salt og hvedemelet lidt ad gangen
Når du har en let klistret dej, dæk da dejen til med et klæde og lad den hæve i 20 minutter
Del dejen i to klumper og tril hver klump til to strimler som du snor
Kom brødet på bagepapir på en bageplade og dæk det til og lad det efterhæve i 20 minutter
Pensel dit flûtes med sammenpisket æg med lidt vand i
Bag dit flûtes i ovnen ved 200 grader, over og undervarme i 15-20 minutter
Lad brødet køle helt ned og skær nogle riller i det
Skær hvidløgssmørret i skiver og kom det ned i de riller du har skåret
Kom hvidløgsbrødet i ovnen ved 200 grader, over og undervarme i 5 minutter
Du har nu det lækreste hvidløgsflûtes.
Er du vild med brød med smag i så prøv også Pestobrød