Hvidløgsfoccasia
Hvidløgsfoccasia er sååå lækkert. Det er super godt at få til en dejlig suppe, en ret som kræver lidt brød til eller som sandwichbrød. Det var en aften hvor vi havde besluttet at vi skulle have sandwich til aftensmad at denne opskrift blev til og den blev meget populær bland de unge kritikere jeg har der hjemme. JEg lytter meget til hvad de siger, da de er hudløs ærlige, så ind imellem må der nytænkes 🙂 Men dette brød var de helt vilde med, så vilde at min søn som ellers aldrig har madpakke med i skole (går på gymnasiet) spurgte om vi ikke kunne lævne lidt som han kunne tage med i skole. Så er det godt 🙂
Det er et virkelig lækkert og blødt brød som har fået lov at hæve længe. Der er hvidløg og oregano i dejen og så er der også oregano på toppen af brødet. Jeg håber du bliver lige så glad for dit hvidløgsfoccasia som min familie blev for mit 🙂
1 bradepande
- 4 dl kold vand
- 50 gram gær
- ½ dl olie
- 2 tsk salt
- 150 gram semolina
- ca. 400 gram hvedemel
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
Til pensling af brødet
- ½ dl olie
- 1 tsk tørret oregano
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt, presset hvidløg og oregano
Tilsæt semolina og lidt af hvedemelet ad gangen
Ælt det hele godt sammen og lad det ælte ved middelhastighed i ca 10 minutter til dejen er helt glat i overfladen og lad det hæve overdækket i 1 time til det har dobbelt størrelse
Spred dejen ud i en bradepande (den som passer til ovnen) med bagepair i bunden og lad den hæve igen i 45 minutter
Hæld olie ud over brødet og pensel det let med fingrene og prik derefter fordybninger i dejen med fingrene, så mange som muligt
Drys til sidst dejen med oregano
Bag din hvidløgsfoccasia i ovnen ved varmluft 180 grader i 20 minutter og hæv derefter temperaturen til 200 grader i 10 minutter
Prøv også Hvidløgsflûtes