Indisk dahl
Er du til indisk og krydret mad, så er denne Indiske dahl lige noget for dig. I disse tider, hvor vi tænker på vores fremtid og miljøet, er der flere som er begyndt at tænke ind i kødfrie dage og der er indisk dahl helt ideel da den er sprængfyldt med røde linser i stedet for kød. Der hvor jeg arbejder, er det børn og unge mennesker vi laver mad til og de også ret glade for denne ret. Det er en virkelig lækker ret med smage fra det mellemøstlige område, såsom spidskommen og koriander 🙂
4 personer
- 120 gram løg
- 2 fed hvidløg
- 20 gram revet ingefær
- 1/4 chili uden kerner (med kerner hvis du gerne vil have den stærk)
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1,5 tsk stødt koriander
- 1 hønsebouillon terning
- 1 tsk gurgemeje
- 1,5 tsk gara masala
- 140 gram røde linser
- 1 dåse hakket tomater
- 1/2 dl kokosmælk
- 1,5 dl vand
- citronsaft fra 1/2 citron
Skræl og blend ingefæren. Pil og pres hvidløget. Skyl de røde linser godt indtil vandet er helt klart. Pil løget og skær det i små tern. Flæk chilien og fjern kernerne og skær den i små tern.
Kom lidt olie i en gryde og kom løg, hvidløg, ingefær og chili i og svits det til løgene er gennemsigtige. Tilsæt krydderierne og svits dem med kort.
Tilsæt resten af ingredienserne undtagen kokosmælken og lad retten koge i ca 20 minutter til linserne er helt møre. Tilsæt nu kokosmælken og smag retten til med salt og citronsaft og kog retten yderligere i 5 minutter
Din Indiske dahl er nu klar til at blive serveret med kogte ris, cremefraiche og frisk koriander på toppen