Kylling korma
Endnu en Indisk ret som bare smager helt fantastisk og så ligger den også i den rigtige ende af den fedtfattige skala. Indisk mad har en rigtig god krydret smag af hvidløg og ingefær som jeg bare er vild med. Kylling Korma serverer man med ris, ristede mandler og frisk koriander og jeg syntes jo slet ikke at man må undlade korianderen, da jeg elsker koriander, men er du bare slet ikke til koriander kan det sagtens spises uden 😉
4 personer
- 500 gram kyllingefilet
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk revet frisk ingefær
- 2 spsk oliven olie
- 1 dl A38
- saften fra 1 lime frugt
- 1 ½ spsk garam masala
- 1 spsk karry
- salt og peber
Sauce:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 spsk garam masala
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 2 spsk tomatpùre
- salt og peber
Tilbehør:
- 1 håndfuld frisk koriander
- 25 gram ristede grofhakkede mandler
- 4 dl basmati ris
Skær kyllingefileterne i strimler
Pil og pres hvidløget og kom det i en skål sammen med den revet ingefær, A38, oliven olie, garam masala, karry, limesaften og salt og peber og rør det rundt til en marinade. Kom kyllingestrimlerne i og lad det trække i minumum 3-4 timer eller er du i god tid, natten over
Saucen:
Pil løg og hvidløg. Skær løget i små tern og pres hvidløget og steg det i olien til løgene er klare og tilsæt den marineret kylling (med marinaden). Steg kyllingen til det har taget lidt farvet
Tilsæt Kokosmælken, tomatpùre og garam masala og rør det sammen.
Lad retten småsimre i 20 minutter og smag den til med salt og peber
Kog risene efter anvisningen på posen
Server din kylling korma med kogte ris, frisk koriander og ristede mandler
Prøv også Butterchicken