Ingefærsmåkager
Ingefærsmåkager forbinder jeg med julen da de til altid var på julebordet i mit barndomshjem og den tradition har jeg kørt videre til min egen lille familie. Jeg tror ikke at mange som sådan forbinder ingefærsmåkager med en julesmåkage, men da jeg nu bager dem til jul og det er en tradition for mig, skal du da heller ikke snydes for opskriften og måske bliver det også en småkage som man kan finde på dit julebord.
Ingefærsmåkager er super nemme at bage og ja den er god nok, der skal gær i dejen. Det virker underligt med gær i en småkagedej, da det oftest er natron eller bagepulver i, men i denne fantastiske opskrift skal der gær, hvorfor det ved jeg faktisk ikke 🙂
Du får her min families opskrift på ingefærsmåkager, som går laaangt tilbage 🙂
- 500 gram hvedemel
- 500 gram brun farin
- 250 gram margarine
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk natron
- 2 æg
- 10 gram gær
Tag alle ingredienserne og rør dem godt sammen
Rul nogle lange pølser og tryk dem flade med fingrene og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter til kagerne har taget farve
Tag kagerne ud af ovnen og skær nogle skrå stykker, imens kagerne stadig er varme.
Lad småkagerne køle helt af, før du kommer dem i kagedåsen
Skal du også bage brunkager, finder du den bedste og nemmeste opskrift på brunkager her