Jordbærmarmelade
Jeg elsker at sylte og lave min egen marmelade. Jordbærmarmelade er helt oplagt at jeg laver, da vi i haven har rigtig mange jordbær.
Min mand bruger rigtig meget tid på at passe, pleje og lave nye jordbærplanter i foråret og når vi så kommer til sommer så er hele vores jordbær højbed fyldt med de lækreste jordbær.
Der kommer så mange jordbær at selvom de dagligt kommer i salaten og i smoothies, så når vi ikke at få dem spist.
Så de bliver pakket i poser og kommer i fryseren. På den måde er der jordbær i fryseren til at lave jordbærmarmelade næsten hele året, så det er dejligt.
Man går heller aldrig galt i byen ved at have et lille glas hjemmelavet marmelade med i byen som værtindegave 🙂
Jordbærmarmelade spiser vi på mange måder for eksempel på brød, til Æbleskiver, på Pandekager eller vi bruger det til at lægge imellem lagene på en lagkage.
Så det er bare med at få lavet noget jordbærmarmelade 🙂
- 500 gram jordbær
- 250 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk melatin
Skyl jordbærerne, fjern blomsten og skær dem i kvarte.
Kom jordbær, sukker og vaniljesukker i en gryde og kog det op.
Lad det småsimre i ca. 10 minutter.
Er du vild med marmelade uden hele bær i som jeg er, så blend marmeladen.
Rør melaminen med 1 tsk sukker og kom den i marmeladen og lad marmeladen koge yderligere i 10 minutter.
Hæld den færdige marmelade på skolede glas som du har “smurt” i lidt atamon.
Opbevar jordbærmarmeladen i køleskabet.
Da hjemmelavet marmelade ikke er tilført konserveringsmiddel er det vigtigt at du altid bruger en ren ske i marmeladen, så der ikke kommer andre madvare i den. For eksempel smør fra en kniv, da der vil dannes skimmel hvis der kommer andre madvare ned i marmeladen.