Jordbærsalat med kokosflager
Denne jordbærsalat med kokosflager er meget mere end bare jordbær og kokosflager. Man kan sige så meget om denne salat at man næsten ikke ved hvor man skal starte. Jordbærsalat med kokosflager er en salat med både rucola, friske grønne asparges, fennikel, jordbær og kokosflager som til sidst bliver tilsat den lækreste dressing lavet på olie, mynte, limesaft og honning. Det må man da sige er smagen af sommer.
Jordbær er helt fantastisk i salater og bliver brugt flittigt. Jordbær sammen med fennikel er så lækkert, fennikel har den lækreste smag af lakrids og kokosflagerne som er indbegrebet sommer, sammen med mynte, og lime så kan det næsten ikke blive mere sommerligt.
Grønne asparges er sæson lige nu og du kan ofte få dem til næsten ingen penge. De grønne asparges er med til at give knas til salaten.
Er du i sommerhumør, så er det bare at hoppe på denne jordbærsalat 🙂
4 personer
- 75 gram rucola
- 1 bundt grønne asparges
- 250 gram jordbær
- ½ stor fennikel
- 1 håndfuld kokosflager
Dressing
- ca. 25-30 mynteblade
- 0,25 dl smagsneutral olie
- saften fra 1 lime
- 1-2 tsk flydende honning
- salt
Skyl rucolaen godt for jord.
Fjerne stokken på fennikelen og snit den i tynde skiver.
Fjern blomsten på jordbærrene og skyl dem godt og skær den i kvarte.
Knæk enderne af de grønne asparges og kom dem i kogende, letsaltet vand i 20-30 sekunder. Skyl dem derefter i iskoldt vand for at stoppe kogningen. Skær den derefter i stykker på ½ cm.
Bland alle grønsager og jordbær og anret salaten på et fad eller i en skål.
Rist kokosflagerne på en tør pande og fordel dem ud over salaten.
Dressing
Kom mynteblade, olie, limesaft og flydende honning i en blender og blend det godt.
Smag dressingen til med salt og hæld den igennem en si.
Hæld dressingen ud over salaten lige inden serveringen.
Er du vild med salater med jordbær kunne du måske også være interesseret i Jordbærsalat med feta