Jordskokke rösti

Vi har masser af jordskokker i haven og vi bliver hurtig træt af det, hvis vi skal have jordskokkesuppe eller stegte jordskokker hele tiden, så mine tanker går hele tiden på hvad jeg kan finde på at bruge dem til. De opskrifter jeg kommer på vil du løbende kunne finde her på hjemmesiden. Denne gang blev det lidt et eksperiment, hvor jeg lavede jordskokke rösti og jeg syntes egentligt at det lykkedes ret godt. Dem jeg har lavet er ok store, de er lavet i en muffinsform og så ind i ovnen og bage, for så bagefter at brune dem på panden så de får stegeskorpe 🙂

7 store jordskokke rösti

  • 200 gram jordskokker
  • 200 gram kartofler
  • 1 æg
  • 1/2 løg
  • salt

Vask jordskokkerne rigtig godt. Hvis kartoflerne har en pæn skræl kan du nøjes med at skylle dem godt ellers skræl kartoflerne. Riv jordskokker og kartofler på det grove rivejern. Pil og riv løget på det fine rivejern. Bland alle tre ingredienser sammen og tilsæt ægget og smag til med salt

Tag dine muffinsforme og sprøjt eller pensel dem med margarine eller olie, så röstierne ikke hænger i. Fordel fyldet i formene og giv det et tryk så massen bliver trykket godt sammen. Kom röstierne i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 minutter. Tag röstierne ud af muffinsformene. Varm noget olie op på en pande og steg röstierne så de får en sprød stegeskorpe

Server röstierne som tilbehør til en ret