Jordskokkesalat med grønkål og hokkaido
I vores have har vi rigtig mange jordskokker, en gang jordskokker altid jordskokker 😉 og i år har vi forsøgt os med at lave grønkål, hvilket er gået til held. Vi har også forsøgt os med hokkaido græskar, men det er ikke rigtig lykkedes for os. Så denne jordskokkesalat med grønkål og hokkaido er 2/3 af grønsagerne fra egen avl. Jeg er helt vild med tanken om at det er noget man selv har dyrket.
Herhjemme elsker vi jordskokker både i som suppe, stegte og i salater og her har du et eksempel på hvad vi har brugt nogle af dem til. En dejlig salat, hvor både jordskokker, hokkaido og grønkål er stegt i ovnen med en sød og syrlig oliemarinade henover og til sidst toppet med ristede hasselnødder 🙂
Denne salat kan gøre det ud for de kartofler, ris eller pasta du ellers ville servere til din mad 🙂
4 personer
- 500 gram jordskokker
- 500 gram hokkaido
- 400 gram grønkål
- 40 gram hasselnøddekerner
Oliemarinade:
- 2 spsk olie
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk flydende honning
- salt og friskkværnet peber
Rens jordskokkerne godt for jord, hvis skrællen er pæn er der ikke nogen grund til at skrælle dem, og skær dem i kvarte eller halve alt afhængig af formen på dem
Halver hokkaidoen, fjerne det løse og kernerne inde i midten og skær den i skiver
Pil grønkålen af stokken og pluk den i store stykker
Rist hasselnøddekernerne på en tør pande og hak dem groft
Fordel jordskokker og hokkaido på bagepapir på en bageplade og vend det i olie. Sørg for at det er godt fordelt og ikke ligger oveni hinanden. Begge grønsager bliver meget porøse når de bliver bagt og kan derfor ikke røres rundt i uden at det bliver til mos. Læg jordskokkerne med skærefladen opad. Drys med groft salt og bag det i ovnen ved 220 grader varmluft i 25-30 minutter eller til de er møre og har taget lidt farve.
Vend grønkålen i lidt olie og bred den ud på et stykke bagepapir og kom den ind i ovnen i 5-8 minutter, til det er bagt sprødt. Dette gør du når jordskokker og hokkaido er færdigt, så kommer du grønkålen ind i ovnen
Når grønkålen er færdig stegt, anrettes alle grønsagerne på et fad og pyntes med de groft hakket hasselnøddekerner
Hæld oliemarinaden over salaten lige inden servering
Oliemarinade:
Pisk olie, limesaft og honning sammen og smag til med salt og friskkværnet peber
Måske du også kunne være interesseret i Jordskokkesuppe. Du finder opskriften her