Juleboller med æbler og valnødder
Juleboller med æbler og valnødder er bløde og luftige boller med ingredienser i som vækker julestemningen gennem smag og duft.
Mine juleboller med æbler og valnødder har julens karakteristiske smag af kanel. Derudover har jeg tilsat æbler i meget små tern og valnødder. På toppen af bollen er der hakkede valnødder og perlesukker.
En juleboller kan spises som den er, da den er blød og lækker og med masser af smag, men du kan også sagtens komme smør på og nyde den på den måde.
Jeg har i disse boller brugt rigtig smør og med det mener jeg Lurpak`s faste smør. Det giver bollen en anden smag end hvis man bruger margarine. Og når det nu er jul, så skader det ikke at bruge nogle gode ingredienser.
Jeg håber du kan lide dem og syntes at de er lige så gode som jeg gør.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme 🙂
12 stk juleboller med æbler og valnødder
- 1 dl kærnemælk
- 1 dl valgfri mælk
- 100 gram lurpak smør
- 50 gram gær
- 1 spsk sukker
- 2 tsk kanel
- 1 æg
- 1 æble i så tern
- 50 gram hakkede valnødder
- ca. 500 gram mel
Pensling og pynt
- 1 æg
- 50 gram hakkede valnødder
- perlesukker
Start med at smelte smørret i en gryde. Ikke ved for hård varme, da smørret hurtigt bliver mørkt og det skal det ikke.
Tilsæt mælk og kærnemælk til den smeltede smør og varm det op til det er lillefinger lunt.
Kom den lune mælkemasse i en rørskål og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt sukker, kanel og æg og rør det hele sammen.
Tilsæt nu melet lidt ad gangen. Det kan godt være at du ikke skal bruge alt melet. Dejen skal ende ud i at være så der ikke hænger for meget dej ved fingrene når du rører ved det.
Tilsæt æbletern og de hakkede valnødder til dejen og rør det hele godt sammen.
Måske der skal lidt mere mel i efter at æblerne er kommet i da de godt kan afgive lidt væde.
Lad nu dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
Når de 20 minutter er gået, deler du dejen i 12 lige store klumper, som du ruller til boller og kommer på en bageplade med bagepapir under.
Pisk ægget til pensling med en gaffel til blommen er helt pisket sammen med hviden og pensel bollerne med det sammenpisket æg.
Drys de hakkede valnødder oven på og til sidst drysses perlesukkeret på.
Du kan bruge den almindelig danske perlesukker eller den svenske som er hvid, som du måske kender fra Ikeas kanelsnegle.
Kom nu et klæde over bollerne og lad dem hæve igen i 20 minutter.
Stil ovnen på 180 grader varmluft.
Når ovnen er varm, kom da bollerne i midten af ovnen og bag dem i 15-20 minutter.
Lad julebollerne køle lidt af og værsgo` nu har du de lækreste juleboller til kaffen.