Kanelkage med ostecreme
Denne kanelkage med ostecreme blev serveret til min søns 19 års fødselsdag, efter eget ønske.
Det er en helt fantastisk lækker kanelkage, som har fået et lag af den lækreste ostecreme på toppen og pyntet med valnødder og med friske bær i midten. Har du ikke lyst til bærerne, så kan de sagtens undlades.
Kanelkagen er en meget luftig kage, som jeg syntes gør den rigtig lækker at spise og ostecremen gør slet ingen skade, tværtimod.
Jeg har bagt min kage i en randform, da jeg gerne ville have bær i midten, men er det ikke det du skal, kan du sagtens bruge en almindelig springform.
Så står du lige og mangler en idè til en lækker, luftig og smagfuld kage, så har du opskriften her.
Velbekomme og god fornøjelse 🙂
Èn randform
- 3 æg
- 200 gram sukker
- 160 gram hvedemel
- 1 ½ sps kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl vand
- 100 gram smør
Ostecreme
- 200 gram flødeostnaturel
- 100 gram smør
- 40 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 20 gram hakkede valnødder eller lignende.
Smelt smørret og tilsæt vandet.
Pisk æg og sukker til æggesnaps.
Bland hvedemel, kanel og bagepulver og vendt det i æggesnapsen. Dejen skal være helt glat uden klumper.
Vend vandet med smørret i, lidt af gangen.
Kom dejen i en smurt springform. (jeg brugte en randform, da jeg gerne ville have bær i midten)
Bag ovnen ved 180grader varmluft i ca. 45 minutter eller til der ikke længere hænger dej ved, når du stikker en skarp kniv eller gaffel i kagen.
Tag kagen ud af formen og lad den køle helt ned.
Ostecreme
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker godt.
Vend flødeost naturel i cremen. Ostecremen skal være uden klumper.
Smør ostecremen på den afkølede kage og pynt den med de hakkede valnødder.
Hvis du har valgt at bage den i en randform, fyld da hullet op med friske bær.
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på nogle lækre bløde grahamsboller med valnødder ? Find opskriften her