Kanelsnegle
Findes der nogen som ikke kan lide kanelsnegle? Jeg tror det næsten ikke. Min opskrift på kanelsnegle ligner nok mange andres, men jeg kan garantere at mine er bløde og svampet og hvis de bare er pakket godt ind så kan de spises flere dage efter de er bagt og de vil stadig være bløde og svampet. Kanelsneglene er også velegnet til at fryse 🙂
ca 10 snegle
- 3 dl sødmælk
- 50 gram margarine
- 25 gram gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- ca 500 gram hvedemel
Remonce:
- 100 gram margarine
- 100 gram farin
- 1 tsk kanel
- 1 tsk hvedemel
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt sødmælken. Når mælken er lillefinger lun, røres gæren ud deri. Tilsæt derefter hvedemelet, salt og sukker
Lad dejen forhæve i 20 minutter
Imens dejen hæver røre du margarine, brun farin, kanel og hvedemel sammen til en remonce
Rul dejen ud i en firkant på 60 x 30 cm
Smør remoncen ud på din udrullet firkant og rul nu dejen sammen på den lange led, så du får ligesom en roulade
Skær rouladen ud i 10 stykker der er ca 5 cm brede. Kom stykkerne over på en bageplade med bagepapir på og tryk dem flade
Lad sneglene hæve til de er dobbelt størrelse. Det kan godt tage 30-40 minutter alt afhængig af hvor varmt der er i rummet hvor de hæver
Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter