Kanelsnurrer med æble
Snurre er blevet virkelig populære i alle afskygninger, med alt muligt fyld. Jeg har også selv lavet flere forskellige snurre, som du kan finde her på hjemmesiden. Denne gang blev det så til en kanelsnurrer med æble, da det er sæson for æbler lige nu og det kræver nogle opskrifter med æble 🙂
11-12 snurrer
Dej:
- 2 dl kærnemælk
- ½ dl vand
- 25 gram gær
- 100 gram margarine
- ½ spsk groft salt
- ½ spsk sukker
- 1 æg
- ca 500 gram hvedemel
Remonce:
- 100 gram smør
- 50 gram sukker
- 1 tsk kanel
Æblegrød:
- 150 gram skrællede æbler
- ½ dl rørsukker
- ½ tsk vaniljesukker
- 1/4 dl vand
Æblegrød:
Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde sammen med vandet og kog dem møre
Tilsæt sukker og vaniljesukker og kog det sammen til sukkeret er smeltet
Blend æblerne til grød og kom den over i en skål og køl den helt ned
Dej:
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt vand og kærnemælk og varm det op til det er lillefinger lunt
Rør gæren ud mælken og tilsæt salt, sukker, æg og rør det sammen
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til du har en let klistret dej
Kom et klæde over dejen og lad den hæve i 20 minutter
Remonce:
Rør smør, sukker og kanel godt sammen
Sådan laver du dine kanelsnurrer med æble:
Rul dejen ud til en rektangel der er ca 3 mm tyk og ca 36 cm x 30 cm
Smør remoncen på den nederste halvdel og fordel æblegrøden ovenpå remoncen. Luk den øverste halvdel ovenpå
Skær nu nogle strimler på ca 3 cm bredde og lav endnu et snit i hver strimmel til ca 1 cm fra den bukkede kant
Sno de to strimler sammen og giv hver snoet strimmel en ekstra snoning ved at tril hver ende, hver sin vej
Tag den snoet strimmel op og hold en ende i hver hånd og kør strimlen rundt om to fingre på den ene hånd og tag enden og kom den ind i midten, nede fra. Forvirret? Se videoen nedenfor, hvor jeg laver pistaciesnurrer 🙂
Kom et klæde over dine snurrer og lad dem hæve i 20 minutter
Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter
Prøv også : Pistaciesnurrer og Pepperonisnurrer