Kanelstang
En kanelstang tager man aldrig fejl af og denne kanelstang kan du have glæde af i flere dage (hvis den da ikke bliver spist den dag den bliver bagt 🙂 ) da den holder sig lækker i flere dage 🙂
1 kanelstang
Dej
- 1 dl mælk
- 25 gram gær
- 1 knivspids salt
- 1 ½ spsk sukker
- 1 æg
- 150 gram margarine
- 250 gram hvedemel
Remonce
- 150 gram margarine
- 100 gram brun farin
- 1 tsk kanel
Dej:
Lun mælken til 32 grader (lillefingerlunt) og rør gæren ud i.
Kom hvedemel, sukker, salt og margarinen i mindre stykker i en rørskål og ælt det sammen. Tilsæt derefter æg og mælk og ælt det yderligere godt sammen. Lad dejen hæve i 20 minutter med et klæde over
Remonce:
Rør margarine, sukker og kanel godt sammen
Rul dejen ud til en firkant på ½ cm tykkelse og fordel remoncen på hele dejfladen. Rul dejen til en roulade og klip nu nogle skråsnit med ca 4 cm mellemrum (se billede nedenfor) Vrid nu hver anden snit til højre og hver anden til venstre og kom kanelstangen over på et stykke bagepapir på en bageplade og lad den hæve i 20 minutter.
Bag kanelstangen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter
Lad kanelstangen køle ned og pynt den derefter med glasur