Karamel popcorn
Den anden dag blev jeg spurgt om jeg ikke ville lave karamel popcorn, da vi skulle se en film. Min datter havde set karamel popcorn og syntes at de så helt vildt lækre ud. Hun havde købt nogle på Tenerife i vinterferien som havde forskellige farver, men jeg holdte mig til at lave nogle som havde den naturlige karamelfarve. Jeg kan huske da jeg var udvekslingsstudent i USA at man kunne købe både karamel popcorn og smør popcorn i biograferne og jeg må sige at jeg altid valgte dem med smør, så jeg havde faktisk aldrig smagt de her med karamel, men en gang skal jo være den første og er man til søde sager vil man helt sikkert syntes at de er lækre 🙂
- 1 pose mikroovns popcorn
- 250 gram sukker
- 50 gram smør
- 1 tsk natron
Pop popcornene i mikroovnen
Kom sukkeret i en stor gryde og smelt det ved middelvarme, da alt sukkeret skal smelte uden at det bliver for mørkt
Når alt sukkeret er smeltet kommer du smørret i og røre det sammen så du har en karamelmasse
Tag gryden af varmen og tilsæt natron samtidig med at du røre godt rundt i det
Natronen får karamellen til at bruse op
Kom popcornene ned i karmellen og vend det rundt så alle popcornene bliver dækket af karamelmassen og bred popcornene ud på et stykke bagepapir og lad dem køle ned
Når popcornene er kolde kan du brække dem fra hinanden og de er klar til at blive nydt til en god film