Karrysuppe
Det er lækkert med suppe her om vinteren, men det er nu heller ikke dårligt med suppe om sommeren, hvor man tit har lyst til lidt let aftensmad som ikke ligger for tungt. I denne karrysuppe er der grønsager og røde linser. Linserne er med til at give suppen den fylde som gør at den mætter mere og længere 🙂
4 personer
275 Kcal pr. person
- 125 gram grøn spidskål
- 175 gram gulerod
- 1 tsk solsikkeolie
- 1 dl røde linser
- 9 dl vand
- 2 hønsebouillon terninger
- 2 tsk karry
- 165 ml kokosmælk ( en lille dåse)
- 1/2 dl madlavningsfløde 7 %
- salt
- Maizenamel til at jævne suppen lidt med
Topping:
- 40 gram græskarkerner
- 4 tsk cremefraiche 5 %
Snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side. Kom olien i en gryde og lad den blive varm og kom spidskål og gulerødderne i sammen med karryen. Når det er stegt en lille smule (det må ikke tage for meget farve) tilsættes vand og bouillonterningerne. Skyl linserne godt til det vand der render fra linserne er klart og kom dem i gryden. Kog det hele i 10-15 minutter til linserne er møre.
Tilsæt kokosmælken og madlavningsfløden og smag suppen til med salt.
Jævn eventuelt suppen med lidt maizenamel rørt ud i lidt vand, hvis du syntes at suppen er for tynd