Kartoffelfrikadeller med gulerod
Disse kartoffelfrikadeller servere vi på den skole hvor jeg er ansat som kantineleder. Vi har sølvmærket i økologi og har derfor skåret rigtig meget ned på vores kødforbrug og servere derfor mange vegetarretter og udvikler hele tiden på det. Da det er børn fra 5-17 år vi servere maden for, er der mange forbehold der må tages. Men disse kartoffelfrikadeller er de rigtig glade for og de smager også rigtig godt.
De kan serveres med en blandet salat, en cous coussalat eller hvad man nu har lyst til men den kan også spises som en snack med noget dressing til at dyppe dem i 🙂
15 stk. Kartoffelfrikadeller
400 gram skrællede kartofler
240 gram skrællede gulerødder
1 æg
1 dl rasp
salt og hvid peber
Skær de skrællede kartofler og gulerødder i tern, gulerødderne i mindre tern end kartoflerne, da gulerødderne tager længere tid at få møre. Kog dem i 15 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og gulerødderne og pisk dem til mos. Når du har en glat mos, tilsætter du æg og rasp og smager til med salt og hvid peber. Lad mosen hvile i 20 minutter, gerne i køleskabet så mosen bliver køligere. Så er den nemmere at forme.
Form mosen til 15 kugler og tryg dem flade. Steg de formede kartoffelfrikadeller på panden i olie. Når kartoffelfrikadellerne har en gylden farve kommes de over i en bradepande og steges færdige i ovnen i 15 minutter ved 180 grader varmluft.