Kiksekage
Kiksekage var en klassiker i min barndom, men så kom krisen med salmonella i æggene og så turde man ikke længere at lave den, da den indeholder æg og man kunne læse om folk der blev meget syge af kiksekage i medierne. Da det så blev muligt at få pasteuriseret æg var det ligesom om at folk stadig forbandt kiksekagen med noget farligt, så den har faktisk været glemt i en årrække, men de sidste par år er det som om at den er ved at få en plads på folks kagebord igen, så derfor skal du selvfølgelig også have opskriften her på bloggen 🙂
En 1 liters franskbrødsform
- 1 pakke firkantet vaniljekiks (225 gram)
- 3 æg
- 200 gram flormelis
- 125 gram kakaopulver
- 250 gram palmin
- skallen fra 1/2 usprøjtet appelsin
Smelt palminen og lad den afkøle
Pisk æg, flormelis og kakao sammen og tilsæt den revet appelsinskal
Tilsæt den afkølet palmin
Kom bagepapir i din franskbrødsform og kom nu kakaomassen i skiftevis med kiksene. Start med kakaomassen og slut med kakaomassen
Stil kiksekagen i køleskabet og den er klar til servering når den er helt stivnet
Kiksekagen serveres helt kold, så smager den bedst