Kirsebærmuffins
Er du vild med muffins og syntes du at kirsebær er et skønt bær, så tænker jeg at du vil elske disse kirsebærmuffins.
Denne opskrift på kirsebærmuffins er nem at gå til. Det som tager længst tid er at udstene kirsebærrene og det er faktisk meget nemt med den rigtige teknik. Du kan se længere nede på siden hvordan jeg har løst den opgave 🙂
Kirsebærmuffins er en pisket dej, hvilket gør at det bliver nogle dejlige luftige muffins. Jeg har valgt at komme glasur på mine kirsebærmuffins og et kirsebær på toppen, men vil du gerne gøre dem lidt mere luksuriøse, kan du lave en smørcreme, enten en almindelig hvid smørcreme eller en med kakao i og igen et kirsebær på toppen og så har du den fineste muffin eller så hedder det måske mere en cupcake. Kært barn har mange navne 😉
Udover de friske kirsebær er der også hvid chokolade i, som jo bare er for lækkert.
Rigtig god fornøjelse.
12 kirsebærmuffins
- 150 gram kirsebær uden sten
- 100 gram hvid chokolade
- 3 æg
- 165 gram sukker
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 gram afkølet smeltet smør
Pynt
- glasur
- friske kirsebær
Start med at smelte smørret, så det kan stå og køle lidt af imens du laver muffinsdejen.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til du har en luftig og hvid æggesnaps.
Hak de udstenede kirsebær groft.
Hak den hvide chokolade groft. Hvis du bruger knapper kommer du dem bare hele i.
Tilsæt kirsebær og chokoladen til æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt.
Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggesnapsen.
Tilsæt til sidst den afkølet smeltet smør i dejen og vend det hele forsigtigt rundt, så du ikke slår al luften ud af dejen.
Fordel dejen i muffinsformene. Jeg bruger en silikoneform som jeg sætter papirsforme ned i som jeg sprøjter med lidt fedtstof, så papiret ikke sidder fast i formen, men du kan også sagtens komme dejen direkte i silikoneformene.
Bag kagerne ved 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig varme i cirka 25 minutter.
Kagerne er færdige når du kan stikke ned i midten af kagerne med noget skarpt og der ikke hænger noget dej ved.
Måske du også kunne være interesseret i Squashmuffins med kanelglasur
Sådan udstener du kirsebær på en nem måde:
Brug en stabil lang genstand som ikke kan bøje. For eksempel ligesom her et stål sugerør.
Fjern stilken og stik sugerøret ned hvor stilken plejer at sidde og tryk ned igennem kirsebærret, så stenen til sidst kommer ud ned i bunden af kirsebærret.
Finder du nogle billige kirsebær her i løbet af sommeren, så køb dem endelig, udsten dem og frys dem ned og så har du kirsebær til at lave lækre desserter af i løbet af efteråret og til kirsebærsovsen juleaften.