Köfta
Köfta er kødboller som stammer fra middelhavsområdet. Ofte ser man köfta serveret på spyd, men det kan man helt selv bestemme. Köfta kan steges på grillen, men du kan også sagtens stege dem på en pande. Köfta kan serveres med forskelligt tilbehør : forskellige salater med for eksempel bulgur, cous cous, speltkerner og lignende men de kan også serveres med stegte kartofler og tzatziki eller raita. Det er kun fantasien der sætter grænser. Her har du mit bud på Köfta 🙂
- 500 gram hakket oksekød
- ½ revet løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 æg
- 30 gram pinjekerner
- salt og peber
Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager lidt farve og hak dem groft med en kniv
Bland dernæst alle ingredienserne sammen og rør det godt sammen
Form dine köfta så du laver nogle aflange kødboller
Steg dem på enten en rigtig varm grill eller i lidt olie på panden
Et lille udpluk af forslag til tilbehør til dine köfta ser du herunder. Du kan finde mange flere gode opskrifter på tilbehør i kategorien Salater & tilbehør