Kokosmakroner
Kokosmakroner minder mig rigtig meget om min mormor. Da jeg var yngre var de altid at finde på min mormors kaffebord og opskriften du får her er også en opskrift som jeg har fået af hende.
Enten er man fan af kokos eller også er man slet ikke. Der er stor forskel på hvordan man får kokos, hvis du spørger mig. I kokosmakroner er kokossen ret koncentreret. Hvis det er på en drømmekage eller Den du ved nok kage så er det godt blandet med andre ingredienser, hvilket giver en anden fornemmelse. Jeg er dog vild med kokos uanset hvordan jeg får det serveret.
Kokosmakroner er ret nemme at bage og de holder ret godt hvis de kommer i en lufttæt beholder.
Man kan selv vælge om man vil dyppe bunden af i smeltet chokolade, men jeg syntes nu at det er lækrest med en chokoladebund.
Kokosmakroner kan være en del af et kagebord, men kan også sagtens serveres som kagen til kaffen. Du kan både lave store kokosmakroner eller små mundrette kokosmakroner, så det mere er en “småkage” 🙂
20 kokosmakroner
- 2 æg
- 150 gram sukker
- 200 gram kokos
- 50 gram smør
- ca 200 gram mørk chokolade
Smelt smørret og lad det afkøle.
Pisk æg og sukker luftigt.
Vend kokos og den smeltede, afkølet smør i æggemassen.
Lad massen trække i 10-15 minutter
Lav 20 kugler af dejen som du laver en lille spids top på.
Kom kokosmakronerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca 18 minutter
Smelt den mørke chokolade over vandbad.
Lad kokosmakronerne blive helt kolde og dyp bunden i den smeltede mørke chokolade. Når du har dyppet bunden i chokoladen, stil da koksmakronen på bunden på bagepapiret og lad chokoladen stivne. På denne måde får du en hel glat chokoladebund
Måske du også kunne være interesseret i Kransekagetoppe