Kylling i kokos med kikærter og ananas

Kylling i kokos med kikærter og ananas er en rigtig nem ret og så er den en af de fedtfattige af slagsen. Jeg har i opskriften brugt en hel fersk kylling, men man kan sagtens bruge kyllingestykker der er skåret ud på forhånd. Jeg bruger kylling med skind på, da skindet afgiver noget smag til saucen som jeg syntes er lækkert. Jeg bruger mest bouillonterninger i mine opskrifter, men det kan sagtens udskiftes med en flydende fond som man kan købe, hvis du er mere til det, eller hvis du har tid til selv at koge fond er det jo også rigtig godt. Retten her bliver serveret med kogte ris til, men det kunne også sagtens være bulgur eller couscous 🙂

4 personer

  • En hel fersk kylling ca 1300 gram
  • 100 gram porre
  • 1 spsk karry
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk groft salt
  • en dåse ananas 227 gr netto/140 gr drænet
  • 1 dåse kikærter
  • 400 ml kokosmælk
  • 3 dl hønsebouillon ( 3 dl vand og 1 hønseterning)
  • peanuts til at drysse oven på retten

Del kyllingen i 4-8 stykker alt afhængig om du er til store eller små stykker og kom stykkerne i et ildfast fad

Bland de 2 spsk olie med den 1 spsk karry og smør det udover kyllingen og drys kyllingen med groft salt

Snit porren fint og skyl den godt for jord og fordel det over kyllingen

Kom fadet i en varm ovn ved 180 grader varm luft i 25 minutter

Si saften fra ananassen og rør 1 spsk karry ud i saften

Når kyllingen har været i ovnen i 25 minutter, hælder du ananassaft, ananas, kokosmælk, kikærter ( minus vandet) og hønsebouillon ud over kyllingen og kom fadet tilbage i ovnen i 35 minutter

Serveres med ris, bulgur eller couscous og drysses med lidt sprøde salte peanuts