Kylling i tomatsovs
Kylling i tomatsovs er en dejlig ret med kylling i en cremet tomatsovs af kokosmælk og cremefraiche. Lige inden at retten er færdig har jeg kommet revet mozzarella på kyllingen som fuldender retten.
Tomatsovsen har jeg krydret med en sød chilisauce som jeg syntes giver en rigtig god smag til sovsen. Kokosmælken i sovsen er med til at give en dejlig cremet sovs og cremefraichen giver noget syre. En rigtig god kombi. Der er to grunde til at jeg bruger kokosmælk i retten. Dels fordi at det er mere fedtfattigt at bruge end piskefløde, det er ikke sundere men mere fedtfattigt og fordi at jeg kan godt lide den smag som kokosmælken giver til sovsen. Jeg er generelt til cremede sovse 🙂
Kylling i tomatsovs er en rigtig nem ret at gå til, perfekt til en travl hverdag. Jeg har brugt hele kyllingestykker, men du kan sagtens erstatte dem med for eksempel kyllingebryst 🙂
Som tilbehør til denne ret kan du servere ris, kartofler eller pasta og eventuelt en blandet salat 🙂
4 personer
- èn hel fersk kylling eller fire gode stykker fersk kylling
- lidt olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse kokosmælk
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk sød chili sauce
- salt og peber
- 100 gram revet mozzarella
- tørret oregano
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Klip den hele kylling i fire eller flere stykker og placer dem på bageristen, pensel med olie og krydder med salt og peber. Kom kyllingen ind i ovnen med et ildfastfad under til at opsamle fedtet fra kyllingen.
Steg kyllingen i 30 minutter.
Kom de hakkede tomater i en skål og blend dem med en stavblender.
Bland de blendede tomater med kokosmælken, cremefraichen og den søde chilisauce og smag sovsen til med salt og peber.
Hæld sovsen i det ildfaste fad, placer kyllingen oven på sovsen og kom det tilbage ind i ovnen og steg det hele videre i 15-20 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader.
Når der er 7-8 minutter tilbage af de 15-20 minutter, drysses der revet mozzarella og oregano ovenpå kyllingestykkerne.
En god blandet salat til denne ret kunne være Salat med æbler, radiser og avocado