Kylling i fad med grønsager og tomatsovs med kokos
En rigtig lækker ret med en dejlig smag af forskellige grønsager og kokosmælken der er i tomatsovsen giver en rigtig dejlig og frisk smag. Det er også en ret der hører til den fedtfattige af slagsen 🙂
4 personer
- 1 hel fersk kylling
- allround krydderi
- 1/2 broccoli
- 1 stor snack peber
- 2 store gulerødder
- 1/2 porrer
- 1 dåse ananas i tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk (stor)
- 2 spsk paprika
- 1 spsk sriracha chilisauce eller 1/2 frisk hakket chili
- ca 4 spsk soya
Del kyllingen i 4 stykker og drys stykkerne med allround krydderi og kom stykkerne på ovnristen og kom kyllingen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30 minutter. Stil et ildfastfad med 1/2 liter vand i under kyllingen som den kan dryppe ned i
Del broccolien i små buketter og skær snackpeberen i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Halver porren og snit den i tynde skiver og skyl dem godt.
Hæld væsken fra ananasen (gem eventuelt saften til en smoothie)
Kom de hakkede tomater i en skål sammen med kokosmælk, paprika, sriracha chilisaucen og soya og bland det godt. Smag sovsen til med ekstra soya, hvis den mangler lidt salt
Vend alle grønsagerne og ananasen ned i den kolde tomatsovs.
Tag kyllingen af risten og kom den ned i det ildfaste fad inde i ovnen efter de 30 minutter og hæld tomatsovsen med grønsagerne, udover kyllingen og kom fadet tilbage i ovnen i 25 minutter.
Servere din dejlige ret med kogte ris til