Kylling med rabarber i kokossauce
Nu er tiden at rabarberne skyder op i haverne og man skal huske at rabarber ikke kun hører til i det søde køkken, de er også super lækre at komme i varme retter. De giver en dejlig syrlighed til retten. I denne ret har jeg brugt en hel fersk kylling som jeg har klippet ud i nogle stykker, men du kan også sagtens bruge kyllingebryst eller andre stykker kylling. Denne ret kan serveres med kogte kartofler, stegte kartofler, men er også rigtig god med ris til, da saucen er en tynd sauce og her er risene gode til at suge saucen, som smager helt fantastisk. En rigtig dejlig forårsret 🙂
4 personer
- En hel fersk kylling
- ca 2 spsk solsikkeolie
- salt
- 6-8 stænger rabarber
- 1 dåse kokosmælk (440 ml)
- 2 dl vand
- 1 hønsebouillon terning
- 1 bundt forårsløg
- 1 håndfuld frisk spinat/babyspinat
- 40 gram mandler
Tænd ovnen på varmluft 180 grader
Klip kyllingen ud i 8 stykker og anbring dem på en bagerist og pensel dem med solsikkeolie og drys dem med salt
Snit forårsløgene fint. Tag så meget af det grønne med som muligt
Skær rabarberne i ca 1 cm stykker
Kog 2 dl vand og rør bouillonterningen ud i. Kom dernæst vandet, forårsløg og rabarber i et ildfast fad og placer det nederst i ovnen på en bageplade. Placer nu kyllingen på bageristen ovenover, så fedtet fra kyllingen kan dryppe ned i fadet og steg kyllingen i 25 minutter. Skru derefter temperaturen op på 210 grader for at give den lidt farve og steg videre i 5 minutter
Tag kyllingen af risten og kom dem ned i fadet sammen med kokosmælken og den friske spinat og steg den yderligere i 10 minutter
Smag derefter saucen til med salt, hvis det er nødvendigt
Rist mandlerne på panden i et par dråber olie og hak dem groft
Kom kyllingen i det fad du vil servere den i og hæld kokossaucen ud over og pynt til sidst retten med de ristede mandler