Kyllingecocktail
Nu siger du nok “kyllingecocktail, hvad er nu det og hvorfor nu det” og nej det er ikke en drink 🙂 Vi blev den anden dag enige om herhjemme at det var da helt galt at der ikke fandtes en kyllingecocktail, når nu der findes en rejecocktail.
Det er jo sådan at man indimellem støder på nogle som ikke kan lide rejer og så er det jo helt fantastisk at serverer en kyllingecocktail til dem.
Det er en kyllingecocktail med masser af lækre grønsager og frugt i, med den lækreste karrydressing.
Jeg har brugt friskbælget ærter da de lige var i sæson her hvor jeg levede min kyllingecocktail, men hvis det er udenfor sæson kan du bare bruge frosne ærter, hvilket også er lækkert.
Du kan bruge kyllingecocktailen som en forret eller som en måltidssalat 🙂
4 forretter eller 2 måltidsalater
- 1-2 hjertesalat afhængig af størrelsen
- 1 lille dåse ananas
- en god håndfuld friskbælget ærter ( frosne kan også bruges, når det ikke er sæson)
- 4 store radisser
- 30 gram peanuts
- 2 kyllingebryster
Karrydressing
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk mayonaise
- 1 tsk karry
- salt
- Lidt ananassaft
Kyllingecocktail
Varm olie op på en pande og steg kyllingebrysterne på begge sider, til de har en kernetemperatur på 65 grader. Det tager 10-15 minutter. Krydder med salt og peber.
Riv kyllingebrysterne fra hinanden med to gafler, som du gør med en pulled pork.
Skyl hjertesalaten godt og snit det fint.
Skær ananassen i mundrette stykker.
Skær radisserne i skiver og derefter i tynde strimler.
Bælge ærterne eller tø dem op, hvis fra frost ved at hælde kogende vand på.
Bland det hele sammen og anret i skåle eller på tallerkner.
Karrydressing
Pisk mayonaisen ud i cremefraichen og tilsæt karryen.
Smag dressingen til med salt og eventuelt lidt af ananassaften.
Kom dressing udover salaten og slut af med at pynte den med peanuts.
Server med et lækkert stykke brød til. Det kunne eventuelt være ciabattaboller, som du finder opskriften på Her