Kyllingesuppe med ris
Denne kyllingesuppe med ris er en opskrift min mand har kreeret. For mange år siden kom vi på en kinesisk restaurant i reginakrydset i Aarhus, hvor han altid fik en kyllingesuppe med ris i til forret som han var helt vild med og som er svær at glemme for ham 😊Så derfor fik han den anden dag lyst til at se om han kunne lave den efter og det lykkedes faktisk meget godt for ham 😊
Han brugte en hel fersk kylling som han kogte med en masse grønsager (selleri, gulerod, løg, og porre og fik derfor en helt fantastisk suppe/ fond som han kunne lave suppen af. Hvis du ikke har mod på at koge en kylling, men syntes at suppen lyder som noget du godt kunne tænke dig, kan du sagtens bruge en god købe hønsefond eller bouillonterninger.
Håber du syntes lige så godt om suppen som vi gør herhjemme 😊
4 personer
- 1 liter kyllingesuppe/fond
- 300 gram kogt kyllingekød
- 20 sukkerærter
- 4 forårsløg
- 8 babymajs
- 1/2 dåse bambusskud
- 1 rød chili incl kernerne
- skallen fra 1 lime
- 1/2 broccoli
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk sød chilisauce
- eventuelt salt
- 1 dl rå ris
Sæt risene over og koge efter anvisningen på posen
Pluk kyllingen.
Kom kyllingefond i en gryde og kog det op sammen med kyllingen. Lad det koge i 5 minutter
Skær sukkerærterne i strimler.
Snit forårsløgene i tynde skiver.
Skær babymajsene i tynde strimler.
Pluk broccolien i små buketter.
Halver chilien og snit den i tynde skiver.
Tilsæt alle grønsager, den revet limeskal, ingefær, chili og sød chilisauce.
Smag suppen til, eventuelt med salt.
Lad suppen koge i et par minutter ikke for længe da du stadig vil have sprøde grønsager
Anret Kyllingesuppen i skåle og kom en god skefuld kogte ris ned i suppen og den er klar til at spise 🙂
En anden suppe du måske kunne finde interessant er Thaisuppe