Kys med jordbærflødefyld
Jeg elsker når der er flere muligheder at servere den samme kage på. Så her får du et forslag på en 3 i 1 kage, hvis du bliver forvirret i løbet af opskriften, så se billederne nederst på siden så giver det måske mere mening 🙂
Kyskager
- 3 æggehvider
- 150 gram sukker
Pisk æggehviderne stive, de skal være så stive at du kan vende skålen på hovedet uden at æggehviderne begynder at glide i skålen. Tilsæt derefter sukkeret lidt af gangen og pisk i 3-5 minutter til du har en sej og glat marengs.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl. Tag et snapseglas og tegn nogle cirkler efter glassets top på bagepapiret, så alle dine kys bliver lige store. Sprøjt i en cirkel der er flad og fyldt ud og derefter en kyskage med top ved siden af. De to danner nu en kage, en top og en bund. Forsæt med at sprøjte på denne måde til du har det ønsket antal kager du vil have og sprøjt derefter kyskager for resten, som du kan komme i en kagedåse til senere brug eller som den tredje udgave tegn en cirkel efter et drikke glas og sprøjt små dutter i hele cirklen
Bag nu kyssene i ovnen ved 100 grader i ca 1 1/2 time og lad dem derefter køle ned inde i ovnen.
Jordbærfyld
- piskefløde
- blendet jordbærsyltetøj
Her afhænger mængden af piskefløde af hvor mange kager du vil lave. Du skal ikke lave flere end der skal spises på dagen, da de står og bliver bløde, hvis de gemmes for længe. Så pisk lidt fløde af gangen og bland den blendede marmelade i . Kom fløden i en sprøjtepose og sprøjt en god klat på bunden og kom derefter en top på eller hvis du laver den tredje udgave, så sprøjter du fløde dutter på din store bund og pynter den med frugter, i min udgave har jeg pyntet den med jordbær, men det kan være hvilke som helst bær som nu er fremme.
Smelt lidt mørk chokolade og pynt kagerne ved at lave nogle tynde striber ud over kagerne. På den tredje kage kan du vælge at sprøjte smeltet chokolade udover bærrene eller nøjes med at drysse lidt hakket chokolade ud over kagen