Laksemousse
Da min mand den anden dag fyldte 50 år og vi skulle holde fest for familie og venner, lavede jeg denne laksemousse til forret. Jeg er er selv helt vild med alle fiskemousser, så det var ikke svært at lave denne opskrift til dig. Det er en rigtig nem og samtidig virkelig lækker forret. Det at der både er fersk laks og røget laks i moussen giver masser af smag.
Retten kræver ikke husblas, det vil sige at den behøver ikke at laves i god tid da den ikke skal stivne. Så er du ikke vild med at arbejde med husblas er denne forret lige noget for dig
Jeg portionsanrettede mine forretter i små glasskåle, men du kan også sagtens anrette på en tallerken. I bunden af portionsanretningen har jeg kommet lidt salatmix og ovenpå laksemoussen har jeg pyntet med ærteskud og radiser.
Ærteskud er rigtig dekorative og så fylder de også lidt på en forret, hvor portionen ikke skal være så stor.
Rigtig god fornøjelse 🙂
8 personer
200 gram fersk laksefilet
100 gram røget laks
2 spsk cremefraiche 18 %
1 tsk tørret dild
salt
ca. 35 gram salatmix
Ærteskud, radiser og karse til pynt
Kom salt på laksefileten og steg den i ovnen eller på grillen til den har en kernetemperatur på 50 grader. Jeg stegte den på grillen, da det giver lidt røg smag.
Lad laksen køle ned. Når Laksen er helt kold kommes den i en blender sammen med den røget laks og blendes med cremefraiche. Tag moussen op i en skål og vend dild i og smag til med salt.
Jeg har lavet portionsanretninger i en lille glasskål, hvor der er salatmix i bunden, en skefuld laksemousse ovenpå og så er det pyntet af med ærteskud, radiser og chiakarse. På kanten lagde jeg en ristet rugbrødsstav.
Forretter der måske også kunne være noget for dig Kammuslinger eller Tapas snack ( Hjerteskåle med rejer og grønt)