Laksesalat med søde kartofler og avocadocreme
Denne opskrift på laksesalat med søde kartofler, avocadocreme og mozzarella var en ret som var svær at finde et navn til uden at navnet blev for langt og det var umuligt som i kan se. Jeg spurgte på instagram efter idéer til et navn til retten, hvor jeg fik nogle rigtig gode nogle såsom; sød og frisk laksedrøm, laks med blødt og sprødt, lakseskud, sprød laksesalat med avocadocreme og mozzarellakugler og mange flere. Det er skønt at få nogle idéer og finde et navn ud fra forskellige forslag:-)
Retten er en sommerdrøm som èn forslog, som helt bestemt også kan spises en forår-, efterår- eller vinterdag. Hvis bare du kan få fat i søde kartofler og modne avocado så er denne ret perfekt.
Det er en ret som både kan bruges som en frokostret, aftensmad, en lille tapasret som bliver serveret i små skåle eller på buffetbordet. Så altså en ret som kan bruges til rigtig mange lejligheder 🙂
4 personer
- 2 store søde kartofler, cirka 600 gram
- 1 spsk olie
- salt
- 200 gram koldrøget laks
- 150 gram mini mozzarellakugler
- 1/4 spidskål
- 1 avocado
- 2 spsk cremefraiche
- 1 tsk citronsaft
- salt
Skæl de søde kartofler og skær dem i tynde pommes frites stave.
Vend stavene godt rundt i olie og salt og fordel dem på bagepapir på en bageplade og kom dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er møre og lidt sprøde.
Snit spidskål fint.
Blend avocado med cremefraiche og smag det til med citronsaft og salt.
Skær den koldrøget laks i strimler.
Arranger nu alle delene, spidskål, søde kartofler, laks, avocadocreme og mozzarellakugler enten som jeg har gjort på en planke/spækbræt eller på et fad, tallerkenanretning eller små tapas anretninger.
Du kan både vælge at servere retten imens de søde kartofler stadig er varme, men det er også en ret, hvor det bestemt ikke gør noget at kartoflerne er kolde, selvfølgelig ikke iskolde/køleskabskolde, men stuetemperaturs kolde.
Velbekomme 🙂
Måske du også kunne være interesseret i Varmrøget laks med rejesalat