Langtidsstegt and
Vi har de sidste mange år valgt at lave langtidsstegt and juleaften. Vi syntes at anden bliver mere saftig af den lange stege tid og der er ikke noget bedre end saftigt og blødt kød på en and. Andekødet må bare ikke blive for tørt, det kan ødelægge hele julemiddagen. Det tager 6 timer at lave langtidsstegt and.
Når først den er i ovnen passer den sig selv. Det eneste man skal er at vende den efter 4 timer og så passer den sig selv igen.
Vi spiser altid klokken 18 juleaften, det vil sige at klokken 11.30 bliver anden sat i ovnen og så er den færdig klokken 17.30, hvor den så hviler i ca. 15-20 minutter, for så at blive skåret ud og serveret klokken 18 🙂
Til julemiddagen får vi som de fleste brunede kartofler, hvide kartofler, halve æbler, hjemmesyltede asier og hjemmelavet rødkål. Du kan finde opskriften på hjemmelavet rødkål her
Langtidsstegt and
- 1 and på ca 3600 gram
- 2 æbler i både
- 200 gram svesker
- groft salt
- stødt peber
Tænd ovnen på 130 grader
Fjern indmaden fra anden og gnid den ind i salt både indvendig og udvendig. Fyld anden med æblebåde og svesker og drys den til sidst med lidt peber på begge sider.
Når ovnen er varm lægger du anden på bageristen med ryggen opad og kommer den ind i midten af ovnen med en bradepande under, hvor du kommer 4 dl vand i ( som du senere bruger til sovsen) og steger den i 4 timer. Når de 4 timer er gået vender du anden så brystet vender opad og steger den yderligere 2 timer.
Når de 6 timer er gået er anden færdig. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i ca. 15-20 minutter før du skærer den ud i stykker og servere den.