Okse & Kalv,  Opskrifter

Lasagne

image_print

Her har du opskriften på en klassisk lasagne, som er et hit her hjemme. Personligt kan jeg bedst lide lasagne, hvis jeg får en god blandet salat til med lidt dressing, så jeg sammen med den bløde lasagne får lidt sprødt at tygge i. Hvis du har lyst til at prøve min grønsagslasagne kan du finde opskriften her på hjemmesiden 🙂

4 personer

Kødsovs:

  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse hakket tomater
  • 4 dl vand
  • 1 grønsagsbouillionterning
  • salt
  • peber

Becamelsovs:

  • 25 gram margarine
  • 30 gram hvedemel
  • 1/2 liter mælk
  • salt
  • muskat
  • hvid peber
  • 50 gram revet ost
  • 150 gram revet ost til at komme oven på lasagnen

Sådan laver du kødsovsen:

Pil og skær løget i meget små tern. Pil og pres hvidløget. Kom lidt olie i en gryde og steg det hakket oksekød. Tilsæt løg og hvidløg og steg det med. Tilsæt paprika, karry og oregano og steg det kort med. Kom dåsen med de hakket tomater, vand og grønsagsbouillion terningen i og lad det småsimre i 20 minutter. Smag kødsovsen til med salt og peber

Sådan laver du becamelsovsen:

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt melet og lav en melbolle. Tilsæt mælk og pisk godt så du får en glat sovs. Tilsæt muskat og revet mozzarella og varm det godt igennem. Smag sovsen til med salt

Så er det tid til at samle lasagnen

Smør et ildfast fad godt og start med at komme kødsovs i bunden, derefter becamelsovs og så lasagneplader. Gentag dette tre gange så du har tre lag lasagneplader og slutter af med becamelsovs. Drys til sidst lasagnen med revet ost på toppen og drys med lidt oregano. Kom lasagnen i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Lasagnen er klar til servering når du kan mærke at lasagnepladerne er bløde når du stikker i dem med en kniv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *