Limefromage
I stedet for en ren citronfromage, har jeg her lavet en Limefromage med citron i. Jeg har pyntet den med revet lime skal for at vise at der er lime i og revet chokolade for at tilføre det bitre.
Mange er bange for at arbejde med husblas, men det er der ingen grund til, hvis du bare sørger for at husblassen er lillefinger varm når den kommer i æggemassen og du har alle de piskede dele klar så skal det nok gå. Hvis du er usikker, så lav altid fromagen dagen før eller 2 dage før, så du altid kan finde en nødløsning, men bare rolig det bliver ikke nødvendigt 🙂
6 portioner
1 Lime
1/2 citron
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
75 gram sukker
5 blade husblas
1 1/2 dl piskefløde
Pynt: Revet lime skal, hvid og mørk chokolade og 1/4 dl piskefløde, der piskes til skum.
Læg husblasen i blød i kold vand i ca. 5 minutter, til husblassen er helt blød.
Pres saften ud af limen og den 1/2 citron
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps .
Pisk æggehviderne stive, så du kan vende skålen på hovedet uden at de render ud af skålen
Pisk fløden til flødeskum
Når husblassen er blød, tager du det op af det kolde vand og over i en gryde, lad det vand der hænger ved husblasen komme med over i gryden. Smelt husblasen, og tilsæt lime og citronsaften. Væsken skal være lillefinger lun.
Rør husblassen i en tynde stråle i æggesnapsen.
Vend flødeskummet i æggesnapsen og til sidst vender du æggehviderne i.
Kom fromagen op i portionsskåle eller i en stor skål og stil i køleskabet i min. 4 timer eller natten over.
Pynt fromagen med flødeskum, revet lime skal og revet hvid og mørk chokolade