Opskrifter,  Vegansk & Vegetar

Kikærtedeller med sorte bønner

image_print

Er du til vegetariskmad så har du her min opskrift på kikærtedeller med sorte bønner. Det er ikke fordi at jeg er vegetar, men jeg kan rigtig godt lide at få vegetarmad, da jeg syntes at man efterhånden kan lave meget lækkert mad ud af grønsager, linser, bønner osv. Samfundet er også blevet meget mere fokuseret på at vi skal spise mindre kød og derfor findes der jo også rigtig mange produkter efterhånden, så det er meget lettere at lave vegetarmad.

Da jeg var i lære for mange år siden på et plejehjem havde vi en dame der var vegetar og det var en sjældenhed dengang og man vidste slet ikke hvordan man skulle lave nogle lækre retter til hende. Så vi lavede altid en masse grønsager som blev svitset på panden med krydderier og så kom vi fløde så der var lidt sovs, nogle gange fik hun kogte ris og andre gange kartofler til. Tingene har heldigvis ændret sig og det er meget mere spændende at være vegetar i dag. Nu til det som det hele egentlig drejede sig om, opskriften på kikærtedeller med sorte bønner 🙂

12 stk kikærtedeller

  • 1 dåse kikærter, 240 gram
  • 100 gram kogte sorte bønner
  • 150 gram champignon
  • 1 æg
  • 50 gram løg
  • 50 gram rasp
  • 1 tsk spidskommen
  • salt

Hæld væsken fra kikærterne og blend kikærterne med de sorte bønner, champignon og løg til du har en fint hakket/blendet masse. Kom farsen over i en skål og rør nu æg, rasp og spidskommen i og smag farsen til med salt.

Form 12 deller af farsen og steg dem på en varm panden i olie.

Kikærtedellerne kan eventuelt serveres med en cremet pastasalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *