Måltidssalat med nye kartofler og varmrøget laks
Der er ikke noget bedre end nye kartofler her om sommeren. Det er både lækkert at spise kogte nye kartofler med en klat smør på, til kød eller fisk som har været en tur på grillen, i salater eller som her i en måltidssalat med nye kartofler og varmrøget laks.
Måltidssalat med nye kartofler og varmrøget laks er en salat med selvfølgelig nye kartofler og varmrøget laks, men også med nogle af årstidens grønsager som for eksempel snack peber, grønne asparges og rødløg. Hele herligheden er vend i en dressing lavet på en god olivenolie, dijonsennep, honning og citronsaft. Alle ingredienserne i dressingen går virkelig godt sammen med både kartofler og laks.
Skal du have en dejlig frisk og let måltidssalat en skøn sommeraften, så skulle du prøve denne salat.
Måske du kunne tænke dig at serverer nogle lækre små kuvertbrød, så kan jeg klart anbefale at bruge denne opskrift på ciabattaboller og lave dem til små kuvertbrød. Opskriften finder du Her
Velbekomme 🙂
4 personer
- 800 gram kogte små nye kartofler
- 3 stykker varmrøget laks, cirka 375-400 gram
- 2 dl ærter, frosne eller friske
- 1 hjertesalat
- 1 stor snackpeber
- 1 rødløg
- 1 bundt grønne asparges
- ½ bundt frisk dild
Dressing
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk flydende honning
- 2 spsk kold vand
- lidt salt
Start med at skære de kogte kartofler i halve.
Skyl hjertesalaten godt og snit det fint.
Hvis du bruger frosne ærter kommes de i en skål og der hældes kogt vand over og lad dem stå i et minuts tid. Hæld derefter vandet fra.
Skær snackpeberen i små tern.
Pil rødløget og skær det i små tern.
Knæk enderne af de grønne asparges og smid dem ud, da de er seje og trævlede og hæld kogende vand over aspargesene og lad dem stå i et par minutter. Skær dem derefter i stykker på cirka 1 centimeter.
Hak dilden fint. Dilden skal drysses ovenpå salaten til sidst.
Dressing
Kom olivenolie, dijonsennep, citronsaft og honning i en skål og pisk det godt sammen. Tilsæt vandet og pisk det yderligere godt sammen. Smag dressingen til med lidt salt.
Kom alle ingredienserne også dressingen i en skål, undtagen den hakkede dild, og vend det hele godt sammen.
Anret måltidssalaten på fire tallerkner/skåle eller på et fad.
Pluk den varmrøget laks og fordel den ovenpå kartoflerne rundt omkring i salaten.
Drys til sidst med den fint hakkede dild.
Måske du også kunne være interesseret i Måltidssalat med oksesteak og bulgur