Mandelkrokant
Mandelkrokant er god til topping til desserter. Man kan lave en portion krokant og opbevare det i en lufttæt beholder og så kan det holde længe og så har man det lige ved hånden hvis man lige kreerer noget som lige mangler lidt pynt. Jeg har brugt det som topping på min yoghurtdessert som du kan finde her på bloggen 🙂
- 100 gram mandler
- 125 gram sukker
Smelt sukkeret ved middelvarme på en pande. Hav tålmodighed for det tager lidt tid. Du skal røre så lidt som muligt ved sukkeret før end det er smeltet, da det ellers begynder og klumpe og så er det svære at få det til at smelte. Når sukkeret er smeltet og er lysebrunt tilsætter du mandlerne og røre rundt i mandlerne til sukkeret har en flot mørkbrun farve, dog ikke for mørk da den så smager brændt.
Hvis der alligevel kommer nogle sukkerklumper og sukkeret er ved at være den rette lysemørke farve så fortvivl ikke da krokanten alligevel skal hakkes og så ser man ikke sukkerklumperne.
Når mandler og sukker er smeltet færdig kommer du massen over på bagepapir på en bageplade og lader massen køle ned. Pas på med at røre ved det da det er MEGET varmt.
Når massen er kølet ned tager du det over på et spækbræt og hakker det med en kniv til der både er store og små stykker, så syntes jeg det er lækrest. Nu har du mandelkrokant lige til at pynte dine desserter med.