Mangosalat med honningstegt kyllingebryst og bulgur

Er du til måltidssalater så er dette endnu en af mine måltidssalater som klart kan anbefales. Herhjemme er vi vilde med ind imellem at få en let aftenmad og det syntes jeg at måltidssalater er. Du vil også sagtens kunne bruge den som en forret når du skal have gæster, så er det bare at lave en mindre portion. Mango smager efter min mening helt fantastisk i salater og bulgur giver en dejlig mæthed. Kyllingen er stegt i honning, hvilke giver en god sødlig smag til kødet. Peberfrugtdressingen som serveres til, giver en dejlig syrlig smag og lidt knas til retten. Så alt i alt en rigtig dejlig mangosalat 😊

4 personer
  • 4 kyllingebryst
  • 3 spsk honning
  • salt og peber
  • 2 spsk smør
  • 150 gram spidskål
  • 40 gram rucola
  • 2 mangofrugt
  • 2 dl bulgur, rå
  • 40 gram pinjekerner
Peberfrugtdressing:
  • 2 1/2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 dl rød peberfrugt i små tern
  • citronsaft
  • salt og peber

Kog bulguren efter anvisningen på posen og køl den ned

Snit spidskålen fint

Skyl rucolaen godt

Skræl og skær mangoen i små tern

Bland alle delene sammen

Steg kyllingebrysterne i gyldent smør ca 3 minutter på hver side. Fordel dernæst honningen på kyllingebrysterne og steg dem yderligere ca 5 minutter. Kom salt og peber på kyllingebrysterne. Tag kyllingebrysterne af panden og lad dem hvile i ca 5 minutter

Rist pinjekernerne på en tør pande

Anret din mangosalat på et fad

Skær kyllingebrysterne i skrå skiver og anret dem på salaten

Drys til sidst pinjekernerne udover kyllingen

Peberfrugtdressing:

Smag cremefraichen til med salt og peber og citronsaft og vend peberfrugten i dressingen

Prøv også:

Asiatisk inspireret måltidssalat

Måltidssalat med varmrøget laks

Salat med laks og rejer

Mangosalat med honningstegt kyllingebryst og bulgur
Mangosalat med honningstegt kyllingebryst med bulgur