Mangosirup
Jeg hørte fra ungerne at de unge i dag drikker meget Gin Haas, hvilket er en drink. For at lave Gin Haas skal man bruge mangosirup og så måtte vi jo i gang med at lave mangosirup. Mangosirup kan selvfølgelig også bruges til andre ting, for eksempel desserter, morgenmad eller i dressingen til salaten. Hvis du har lyst til at prøve en Gin Haas finder du opskriften under kolde drikke 🙂
Giver knap en liter sirup
- 4 mangoer
- 225 gram sukker
- 2 dl vand
- 1 tsk atamon
Man kan både juice mangoen eller hvis man ikke har en juicer kan man blende den, så bliver konsistensen bare mere frugtagtig, man kan derefter komme massen igennem en si.
Kør mangoen igennem juiceren, kom juicen i en gryde og kog den i ca 5 minutter, tilsæt derefter sukkeret og varm det igennem til sukkeret er smeltet ud i juicen, derefter kommer du vandet og atamonen i og koger det godt igennem. Hæld siruppen over i en flaske som du har skyllet i kogende vand og derefter atamon. Nu er siruppen klar til at komme i drinks, desserter eller i dressing til salaten.