Marinerede grønne linser
Vidste du at det smager virkelig lækkert med marinerede grønne linser i salater eller oven på tilbehør? Under opskriften kan du se to eksempler, hvor jeg har brugt de marinerede grønne linser. På stegte gulerødder med mozzarella og ristede hasselnødder eller i en tomatsalat med tomater og løg i små tern.
Marinerede grønne linser er virkelig nemme at lave og så tilføre de en dejlig krydret smag til salaten eller tilbehøret. Grønne linser i sig selv har en dejlig krydret smag og når de så bliver marineret i en vinaigrette af balsamico og olie og krydderurter så bliver det altså bare lækkert.
Jeg har her lavet en marinade/vinaigrette med mynte i, men det kunne være alle mulig slags krydderurter du bruger, fantasien sætter ingen grænser.
Marinaden må gerne være syrlig, men syntes du at det bliver for syrligt kan du smage til med flydende honning.
En skøn smagsgiver til din salat eller tilbehør
- 1 dl grønne linser
- 1 dl hvid balsamico eddike
- 2 dl olie
- 1 håndfuld mynte
- citronsaft
- salt
- evt. flydende honning
Start med at skylle linserne godt.
Kog linserne til de er møre og skyl dem derefter i kold vand.
Lav en marinade/vinaigrette hvor du blander hvid balsamico med olie. Hak den friske mynte fint og kom den i og smag marinaden til med citronsaft og salt.
Hvis du syntes den er for syrlig kan du tilføre lidt flydende honning.
Kom det hele på glas eller i en bøtte med låg og stil det i køleskabet i et døgns tid og dine marinerede grønne linser er klar til at komme i dine salater eller på dit tilbehør.
En anden salat du måske kunne være interesseret i hvor de grønne linser også er brugt, er en Linsesalat med grønne asparges og ærter . Opskriften finder du her