Marinerede kyllingespyd
Marinerede kyllingespyd er noget de fleste elsker, børn som voksne.
Kylling i sig selv har ikke den vilde smag og derfor klæder det kylling rigtig godt at få tilsat nogle smagsgivere.
For det bedste resultat af marinerede kyllingespyd er at kyllingen får lov at ligge i marinaden i lang tid. 3-4 timer eller gerne natten over.
Marinaden giver en masse smag til kyllingen, men det er også med til at gøre kyllingen saftig i kødet og ikke tør, når det er stegt.
Når man bruger kylling som ikke sidder på ben, som kyllingebryst, som her, kan du nøjes med en kernetemperatur på 60-65 grader.
Du kan stege dine marinerede kyllingespyd på panden, i ovnene, i air fryeren eller på grillen. Som tilbehør kan du servere alt lige fra Kartoffeltilbehør , til Pastasalat, og forskellige Salater til.
Marinerede kyllingespyd er gode til frokost, aftensmad og madpakken. De kan spises både varme og kolde, syntes jeg.
Velbekomme og rigtig god fornøjelse 🙂
4 personer
- 4 kyllingebrystfilet cirka 700-800 gram
Marinade:
- 1 dl olie
- 1 tsk løgpulver
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk paprika
- 1 tsk karry
- 3/4 tsk salt
Pisk olie, løgpulver, revet hvidløg, paprika, karry og salt godt sammen.
Skær kyllingebrysterne i store tern på cirka 3 cm x 3 cm og kom dem op i marinaden.
Vend kyllingen godt rundt i marinaden.
Stil kyllingen til at marinere i 3-4 timer eller gerne længere i køleskabet.
Hvis du griller dine spyd og , hvis du bruger træspyd, så husk at skylle dem godt i vand eller læg dem i blød. Dette gør man for at der ikke går ild i pindene når de kommer på grillen.
Fordel kyllingeternene på spyddene og de er klar til at blive stegt.
- På grillen tager det 15-20 minutter, vend kyllingespyddene jævnligt
- I ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter
- På panden i cirka 20 minutter
Fælles for alle tre metoder er at når kyllingen har en kernetemperatur på 62-65 grader og de lige får lov til at hvile 5-10 minutter så er de færdige.