Marineret kartoffelsalat
Her om sommeren får mange grillet rigtig meget og så er det med at få lavet noget lækkert tilbehør til, hvad man nu end griller. En af de ting som jeg er helt vild med at få til min grillmad, er kartoffelsalat i alle afskygninger. Denne kartoffelsalat er med en rigtig lækker marinade, som giver en helt fantastisk smag til kartoflerne og grønsagerne. Det gode ved kartoflerne her om sommeren er, at skrællen er så fin og tynd så man bare kan nøjes med at skrubbe kartoflerne rene og koge dem og så er de klar til at spise. Så er det kold kartoffelsalat som du tænker skal på bordet i dag, så har du her en helt vild god og smagfuld kartoffelsalat 😊
4 personer
- 600 gram små nye kartofler
- 1 snack peber
- 1/2 broccoli
- 1/2 blomkål
- 1 mellem rødløg
- 25 gram pinjekerner
Marinade :
- 1/2 dl smagsneutral olie
- 3 spsk sød sennep
- saften fra 1/2 citron
- salt og peber
Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem til de er møre, ca 5-8 minutter afhængig af hvilke størrelse du skære dem. Sæt dem derefter på køl
Pluk broccolien i små buketter og kom dem i kogende vand meget kort og hæld vandet fra igen. Det giver broccolien en flot grøn farve
Pluk blomkålen i små buketter
Fjern kernerne fra snack peberen og skær den i små tern
Skær rødløget i små tern
Rist pinjekernerne på en tør pande
Marinaden:
Pisk olie, sød sennep og citronsaften godt sammen og smag den til med salt og peber
Bland kartofler og grønsager med marinaden og kom det i en skål eller på et fad og pynt med de ristede pinjekerner
Prøv også: