Morgenmads tærte

Jeg har valgt at kalde denne tærte for en morgenmads tærte, da jeg selv lavede den til os en dag til morgenmad, den vil også være meget velegnet til en brunch. Det er en tærte dog uden mørdejsbund. Den minder nok mere om en frittata. Der er nogle af de ingredienser i, som jeg selv personligt elsker i tærter. Spinat, porre og feta og så har jeg i denne tærte kommet tomater i for at den også fik lidt farve 🙂

1 tærteform

  • 1 tomat
  • 50 gram porre
  • 200 gram frossen spinat
  • 100 gram feta i tern
  • 5 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • salt

Tø spinaten op og vrid den fri for vand. Skær tomaten i små tern. Halver porren og snit den i tynde skiver. Fordel tomattern, porre og spinaten i en smurt tærteform. Smulder feta ternene ud over grønsagerne.

Pisk æg, mælk og fløde godt sammen og smag æggemassen til med salt. Hæld æggemassen udover grønsagerne

Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i 40-45 minutter