alternativ tekst
Brød,  Opskrifter

Naturboller

image_print

Naturboller er nogle super lækre langtidshævede boller. Lav dejen om aftenen og den er klar til at blive lavet til boller om morgenen til morgenmaden.
Denne dej kan holde rigtig længe i køleskabet. Jeg har præsteret at have den stående i køleskabet i en uge og kunne stadig lave de lækreste boller af den. Så tænker du at 10 boller er lidt for mange til dit morgenbord, så laver du bare det antal som du skal bruge og stiller resten af dejen tilbage på køl til næste dag eller næste igen.
Så bliver det da næsten ikke nemmere at få sig en friskbagt bolle 😊

10 store Naturboller
  • 10 gram gær
  • 1 dl kerner eller lignende
  • 1/2 tsk madkulør eller malt(kan undlades)
  • 1 liter kold vand
  • 1 spsk salt
  • ca. 1 kg mel

Alle ingredienser kommes i røreskålen, bedste resultat er hvis du har en røremaskine, rør det hele godt sammen til en lind dej. Dejen må endelig ikke være for tør da bollerne ellers bliver for bombastiske. Kom dejen i en skål som dækkes godt til, gerne med et låg, husk at der skal være plads til hævning. Stil skålen i køleskabet natten over.

Jeg kommer kulør eller malt i da jeg syntes at Naturbollerne derved får en flot farve, men det kan undlades.

Næste dag:

Tag skålen ud af køleskabet og lad den gerne stå på køkkenbordet imens ovnen bliver godt varm.

Tænd ovnen på over og undervarme på 250 grader og lad ovnen blive godt varm. Har du en bagesten eller bagestål er det rigtig godt at bage dem på den. Sørg for at stenen er godt varm inden at du kommer bollerne ind i ovnen på den.

Tag dejen ud af skålen ud på bordet uden at trykke for meget i den.

Skær derefter dejen ud i 10 stykker og kom dem på en bageplade og direkte ind i den varme ovn. Hvis du bager på en bagesten skubber du bollerne ind på den.

Bag bollerne i ca. 12-15 minutter.

Køl bollerne ned på en bagerist, så de ikke bliver fugtige i bunden

TIP: Det gode ved denne dej er at den kan tåle at stå i køleskabet i op til en uge. Så bliver du forhindret i at bruge den den dag du regnede med, lader du den bare stå og bruger den på et senere tidspunkt 🙂

Er du vild med brød der minder om stenovnsbagt brød så prøv også et Grydebrød

Naturboller


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *